Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Seară de fado și tango la Palatul Noblesse

9 mai

Seară de fado și tango la Palatul Noblesse

Luni, 9 mai, Palatul Noblesse a fost gazda unei seri rafinate cu muzică de cea mai bună calitate – fado și tango, la violă și chitară, în interpretarea lui Iulian Bolog și a lui Gabriel Marc.

Iulian Bolog, șef de partidă al compartimentului violă din cadrul Filarmonicii “Mihail Jora”, împreună cu Gabriel Marc, profesor în cadrul Colegiului National de Artă „George Apostu”,  au oferit un program variat de muzică internațională, o seară de fado și tango,  în eleganța desăvârșita a Palatului Noblesse.

„Guitarra Portuguesa”
Cea mai recunoscută muzică a Portugaliei este fără îndoială fado, de mai bine de două secole. Instrumentul esenţial al fado-ului, „guitarra Portuguesa”, este o chitară cu 12 coarde derivată dintr-o lăută specifică regiunii Congo din Africa.
Deşi asemănător cu tango-ul şi cu blues-ul, totuşi influenţele braziliene şi ale Africii de Nord au şlefuit acordurile fado-ului, la fel ca şi poezia portugheză şi baladele „modinha”.
Pe ritmuri de tango
Tango-ul a apărut în periferiile din Buenos Aires. El este considerat unul dintre cele mai pasionale genuri de dans și de muzică din lume. Anul apariției tangoului este greu de stabilit cu exactitate.
Cel mai probabil, la sfârșitul secolului al XIX-lea, în jurul anului 1880, s-au auzit pentru prima dată aceste linii melodice unice. Tango-ul este o formă de artă efemeră în care ne jucăm cu corpurile şi sufletele noastre, în care suntem deopotrivă spectatori şi protagonişti.

Nota de vârf a serii au fost băuturile nobile și degustările de brânzeturi gourmet, de care invitații s-au bucurat în cadrul Palatului Noblesse, o locație plină de eleganță, care a completat perfect aeastă seară rafinată.

Palatul Noblesse

Str. Sfinților 7, sector 2, București

M: 0749 232 311 / E: event.manager@palatulnoblesse.ro

Loc de desfășurare

Palatul Noblesse
Str. Sfintilor, nr. 7, Sector 2
Bucuresti,021064Romania
+ Hartă Google
Telefon:
+40749232311
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Organizator

Palatul Noblesse
Telefon:
+40749232311
Email:
event.manager@palatulnoblesse.ro
Vezi site-ul web Organizator