Strada Sfinților, care face legătura cu Calea Moșilor, a fost descrisă în opere literare printre care se număra și „Dubla existență a lui Spiridon V. Vadastra” de Mircea Eliade : „Pâna prin anul 1925 era, pe strada Sfinților, nu prea departe de biserică, o casă de o sărăcăcioasă și tristă înfățișare, care avea alături un maidan.
Este și cazul frumoasei case situate pe stradă Sfinților, actualul Palat Noblesse-Centru de Artă și Evenimente. Nici că ar fi fost mai potrivită o altă clădire pentru a găzdui acest loc dedicat artelor frumoase și design-ului, cu atât mai mult cu cât cel care a ridicat-o este nimeni altul decât faimosul arhitect român Alexandru Săvulescu.
Născut în 1847 , la Mehedinți, Alexandru Săvulescu și-a pus amprenta asupra arhitecturii românești, realizând o serie de clădiri cu o arhitectură considerată modernă pentru acea perioada. Profesionalismul său l-a propulsat pe Alexandru Săvulescu în postul de architect în cadrul Ministerului Instrucțiunii Publice și Cultelor…
Casa a fost construita in 1881 pentru Ioan Pascu, primul proprietar al acestei frumoase capodopere arhitecturale, insa cei care au locuit-o pana in mo…
Resedinta din Strada Sfintilor, nr 7, apartinand familiei Berkowitz, este nationalizata din 1948. In 1949, activul de partid de la raionul 1 Mai, ulterior Sectorul II, a hotarat sa organizeze in resedinta Max Berkovitz, Casa de Pionieri a raionului si sectorului, situatie ramasa pana in anul 1989.
Se spune că valorile au o manieră neînțeleasă de a se intersecta, găsindu-și cu mare ușurință punctul de confluență, chiar și atunci când conjuncturile sunt potrivnice. Ca expresie a artei, literatura a cunoscut de-a lungul timpului căi sinuoase până la împlinirea…