Prezentare Generala

Prezentare Generală

Palatul Noblesse - Centru de evenimente și cultura

Acest Lifestyle Palace este un spațiu dedicat eleganței clasice, impunator și fascinant prin fiecare detaliu architectural, care se găsește în sălile sale, dar unde tehnologia modernă este  integrată perfect. Fiecare încăpere a Palatului Noblesse a fost amenajată pentru a fi locul perfect pentru evenimente exclusiviste, corporate, culturale, mondene sau cursuri de perfecționare. 

Toate încăperile sunt dotate cu echipamente audio performante, iar echipa noastră profesionistă îți stă la dispoziție fie pentru consultare de specialitate în organizarea de evenimente, fie pentru a organiza în totalitate evenimentul într-un mod original, care să te reprezinte.

Palatul Noblesse este o clădire monument istoric datând din 1881 cu un rol multifuncțional, care a fost complet restaurată, consolidată și amenajată, fiind redată astfel patrimoniului cultural și arhitectural bucureștean.

De asemenea, Palatul Noblesse este sediul biroului de arhitectură de interior Studio Insign  și al showroom-ului exclusivist, Noblesse Interiors.

Viziunea Loredanei Preda asupra Palatului Noblesse – Lifestyle Palace

„Și Arta este acel lucru minunat care aduce oamenii împreună, le atinge trăirile cele mai profunde, iar clădirea aceasta va face momentul acela să fie magic. Și în mintea noastră de copii trecuți prin viață, cele mai magice momente se petrec asemenea poveștilor într-un palat.

Ne-am folosit știința și sufletul să facem unic acest loc, căci tributare arhitecturii și designului de interior, toate artele s-au adunat și s-au contopit. Arhitectura, sculptura, pictura, scenografia, arta lucrării în lemn și câte altele există pe lumea acestea, le-am adunat și contopit ca să dea bine împreună. Și încăperile devin adesea neîncăpătoare, căci sub vraja muzicii mulțimea se strânge alături de mari artiști și oameni de seamă.

Dar palatul acesta dedicat artei în general și designului de interior în mod special, nu este unul obișnuit. Este rezultatul unor căutari de ani buni în care eu personal m-am definit și format ca om și mai apoi ca designer în această profesie care m-a ales ea înainte să o descopăr eu. Și m-am înconjurat de oameni pricepuți, bine pregătiți, cu greu aleși și bine formați , dar care asemeni mie iubesc design-ul și viața.  Cu toții împărtășim emoția de a face lucruri frumoase atunci când oamenii vin la noi să le amenajam o casa după trăirile lor.

Și câtă bucurie simțim atunci când cineva ne calcă pragul, deoarece îi plimbăm ca într-o poveste, de la o încăpere la alta și le spunem tainice adevăruri despre stiluri de amenajări, despre arta și povestea nașterii unei piese de mobilier, în care bate încă suflarea lemnului din care este făurit. Și daca ne lasă, le spunem atunci povestea minunata a acestei case, a etapelor grele și lungi pe care le-a trăit sub ochii noștri când, aproape distrusă complet, am luat-o și am îngrijit-o ca pe un om muribund. Și pereții ei vechi, dar falnici i-am consolidat să țină mult de acum încolo, i-am restaurat stucaturile vechi, dar pline de măreție, iar tâmplăria am curățat-o cu grijă să n-o doară lemnul din care a fost zamislită. Căci numai așa, această casă veche și-a păstrat și ultima suflare și astăzi am readus-o la viață. Dar ca o fată frumoasă, gata de pețit, i-am adus podoabe noi, din zilele noastre, căci cu grijă și mare documentare i-am adăugat stucaturi noi și pardoseli din marmură bine lucrată și ferestre noi la geamuri să intre soarele curios din fire să vadă cum arată frumusețea asta de casă! Și multe altele au mai fost făcute, căci mulți au fost cei care au lucrat cu sârguință la toate muncile grele, dar și la cele mai delicate până când, toate, cele peste 40 de încăperi și odăi să arate așa cum sunt astazi.

Loredana Preda, CEO Group Noblesse
Citat din cartea „Istoria Palatului Noblesse”, lucrare coordonata de Adrian Majuru si Loredana Preda