Prezentare Generala

Palatul Noblesse – Lifestyle Palace
Prezentare Generală

Palatul Noblesse este un spațiu dedicat eleganței clasice, impunator și fascinant prin fiecare detaliu architectural, care se găsește în sălile sale. Este o locație premium centrală destinată evenimentelor private, evenimentelor corporate, evenimentelor de artă, evenimentelor de networking și nu numai.
Palatul Noblesse este o clădire istorică, o bijuterie arhitecturală din secolul al XIX-lea, situată în inima orașului, ce reprezintă un simbol al rafinamentului și prestigiului.
Purtând semnătura celebrului arhitect român Alexandru Săvulescu, cele care a construit și Muzeul de Istorie al Romniei, Palatul Noblesse este printre primele clădiri construite în stil eclectic din București, și reprezintă un simbol al rafinamentului bucureștean.
Cu toate că este o clădire istorică, Palatul Noblesse dispune de facilități moderne de ultimă generație, care asigură confortul și satisfacția oaspeților săi. De la echipamente audio-vizuale de înaltă calitate până la sistem de climatizare și alte facilități premium, totul este pus la dispoziția oaspeților pentru a le asigura un eveniment fără cusur. Echipa dedicată de la Palatul Noblesse oferă servicii personalizate și atenție deosebită la nevoile fiecărui oaspete, garantând astfel un eveniment reușit și de neuitat.
În zilele noastre, Palatul Noblesse găzduiește cu succes evenimente corporate și evenimente private, fiind în același timp și sediul biroului de arhitectură Noblesse Projects, showroom exclusivist pentru colecțiile aflate în portofoliu Noblesse Interiors, dar și o galerie de artă ce găzduiește atât o colecție proprie de tablouri și sculpturi, precum și expoziții temporare ale unor artiști contemporani.

PREZENTARE GENERALĂ – VIZIUNEA LOREDANEI PREDA

Loredana Preda este co-proprietar al Palatului Noblesse, alături de soțul ei, Silviu Preda, și Manager General Noblesse Group.

„Și Arta este acel lucru minunat care aduce oamenii împreună, le atinge trăirile cele mai profunde, iar clădirea aceasta va face momentul acela să fie magic. Și în mintea noastră de copii trecuți prin viață, cele mai magice momente se petrec asemenea poveștilor într-un palat.
Ne-am folosit știința și sufletul să facem unic acest loc, căci tributare arhitecturii și designului de interior, toate artele s-au adunat și s-au contopit. Arhitectura, sculptura, pictura, scenografia, arta lucrării în lemn și câte altele există pe lumea acestea, le-am adunat și contopit ca să dea bine împreună. Și încăperile devin adesea neîncăpătoare, căci sub vraja muzicii mulțimea se strânge alături de mari artiști și oameni de seamă.
Dar palatul acesta dedicat artei în general și designului de interior în mod special, nu este unul obișnuit. Este rezultatul unor căutari de ani buni în care eu personal m-am definit și format ca om și mai apoi ca designer în această profesie care m-a ales ea înainte să o descopăr eu. Și m-am înconjurat de oameni pricepuți, bine pregătiți, cu greu aleși și bine formați , dar care asemeni mie iubesc design-ul și viața.  Cu toții împărtășim emoția de a face lucruri frumoase atunci când oamenii vin la noi să le amenajam o casa după trăirile lor.
Și câtă bucurie simțim atunci când cineva ne calcă pragul, deoarece îi plimbăm ca într-o poveste, de la o încăpere la alta și le spunem tainice adevăruri despre stiluri de amenajări, despre arta și povestea nașterii unei piese de mobilier, în care bate încă suflarea lemnului din care este făurit. Și daca ne lasă, le spunem atunci povestea minunata a acestei case, a etapelor grele și lungi pe care le-a trăit sub ochii noștri când, aproape distrusă complet, am luat-o și am îngrijit-o ca pe un om muribund. Și pereții ei vechi, dar falnici i-am consolidat să țină mult de acum încolo, i-am restaurat stucaturile vechi, dar pline de măreție, iar tâmplăria am curățat-o cu grijă să n-o doară lemnul din care a fost zamislită. Căci numai așa, această casă veche și-a păstrat și ultima suflare și astăzi am readus-o la viață. Dar ca o fată frumoasă, gata de pețit, i-am adus podoabe noi, din zilele noastre, căci cu grijă și mare documentare i-am adăugat stucaturi noi și pardoseli din marmură bine lucrată și ferestre noi la geamuri să intre soarele curios din fire să vadă cum arată frumusețea asta de casă! Și multe altele au mai fost făcute, căci mulți au fost cei care au lucrat cu sârguință la toate muncile grele, dar și la cele mai delicate până când, toate, cele peste 40 de încăperi și odăi să arate așa cum sunt astazi.”
Loredana Preda – Manager General Noblesse Group
Citat din cartea „Istoria Palatului Noblesse”, lucrare coordonată de Adrian Majuru și Loredana Preda

Palatul Noblesse -
Centru de evenimente și artă București

Pășeste în Universul Palatului Noblesse și explorează fiecare sală, descoperind o locație plină de istorie și poveste.

Centru de evenimente și artă, Palatul Noblesse reprezintă o adevărată bijuterie arhitecturală și culturală din inima Bucureștiului.