Povestea palatului

Povestea Palatului Noblesse

“Palatul Noblesse: Povestea unei reședințe boierești din centrul Bucureștiului, devenită centru de artă și evenimente.”

Prima construcție eclectică din București, Palatul Noblesse este o clădire monument istoric, construită în anul 1881 după planurile arhitectului Alexandru Săvulescu (același arhitect care proiectează și Muzeul Național de Istorie al României). Casa este comanda bancherului Ioan Pascu și este prima construcție realizată de Alexandru Savulescu după ce se întoarce de la studiile terminate în Paris.

Reședința va intra în proprietatea renumitului bancher Leonid Berkowitz, începând cu anul 1903, când va fi modificată după planurile antreprenorului L.Schmid. Aici locuiește cel care este fondatorul băncilor Berkowitz dupa ce predă afacerea copiilor săi. După moartea lui Leonid Berkowitz, fiul sau, Max Berkowitz preia casa și o transformă in sediul de protocol al băncii, aici având loc toate întâlnirile importante și discuțiile care au marcat viitorul afacerii. După moartea lui Max, în 1936, casa devine ultimul sediul oficial al băncilor Berkowitz, între 1936 și 1939. Familia Berkowitz emigrează în America, iar casa devine Casa Pionierilor și Șoimilor Patriei până în 1989.

Clădirea reprezintă o adevărată bijuterie arhitecturală și culturală a Bucureștiului. Deși a avut mai mulți proprietari și a fost abandonată din 1989 până în 2012, aceasta se păstrează într-o stare bună, elementele originale (tâmplăria interioară, stucaturile și sobele adevărate capodopere) nefiind distruse de trecerea timpului.

În anul 2012 intră în posesia Noblesse Group. După un proces lung și anevoios de consolidare, restaurare și amenajare interioară, clădirea devine ce este astăzi unul dintre cele mai importante centre de cultură, artă și design.

Palatul Noblesse este îmbinarea nostalgiei unei ere de mult apusă cu elemente inovatoare din prezent.

Rafinamentul și luxul sunt criterii pe care le regăsim în toate elementele componente ale palatului. Înconjurat de o grădină boema, generoasă, Palatul Noblesse, ne transpune în vremurile de odinioară, bucurându-ne de o oază de verdeață în inima Bucureștiului.

Cei pasionați de cultură și tradițiile secolului XIX se pot regăsi într-un ambient ce va părea extras realmente din acea perioadă. Oameni de afaceri, personalități ale momentului și persoane care apreciază bunul gust, cultura, luxul, rafinamentul și confortul găsesc la Palatul Noblesse cadrul perfect pentru Bucureștiul de altădată.

Particularitatea și specificitatea prezentului se îmbină perfect cu stilul boem, degajat și încantător în egală măsură, caracteristic secolului XIX.

Viziune

“Sa cream evenimente memorabile a caror amprenta sa dureze pentru totdeauna intr-o cladire de poveste, incarcata de istorie si unica in Europa. Noi, echipa Palatului Noblesse, prin experienta cumulata si invatare continua, vom dezvolta concepte de evenimente speciale care vor dura pentru totdeauna!”

Povestea Palatului Noblesse

Misiune

Misiunea noastră vizează fericirea și bunăstarea oamenilor cu care interacționăm, aducând plus valoare prin servicii la cele mai înalte standarde – atât pentru companii cât și pentru persoane fizice.

  • Evenimente speciale care reflectă dorința clientului, creând astfel momente memorabile

  • Evenimente corporate: workshop-uri, training-uri, conferințe, petreceri de companie, lansări de produs, gale și multe altele

  • Evenimente private: nunți, botezuri, aniversări

  • Prezentări de produse

  • Expoziții de artă

  • Ședințe foto comerciale și private într-o locație exclusivistă

Special Moments That Live Forever

Palatul Noblesse - Valori

Oamenilor care ne trec pragul le spunem povestea minunată a acestei case, a etapelor grele și lungi pe care le-a trăit sub ochii noștri când, aproape distrusă complet, am luat-o și am îngrijit-o ca pe un om muribund. Și pereții ei vechi, dar falnici i-am consolidat să țină mult de acum încolo, i-am restaurat stucaturile vechi, dar pline de măreție, iar tâmplăria am curățat-o cu grijă să n-o doară lemnul din care a fost zamislită. Căci numai așa, această casă veche și-a păstrat și ultima suflare și astăzi am renăscut-o la viață. Dar ca o fată frumoasă, gata de pețit, i-am adus podoabe noi, din zilele noastre, căci cu grijă și mare documentare i-am adăugat stucaturi noi și pardoseli din marmură bine lucrată și ferestre noi la geamuri să intre soarele curios din fire, să vada cum arată frumusețea asta de casă! Și multe altele au mai fost făcute, căci mulți au fost cei care au lucrat cu sârguință la toate muncile grele, dar și la cele mai delicate până când, toate, cele peste 40 de încăperi și odăi să arate așa cum sunt astăzi.

Loredana Preda, CEO Group Noblesse

Povestea Palatului Noblesse