Povestea palatului

Palatul Noblesse – Lifestyle Palace
Povestea palatului, povestea unei reședințe boierești din centrul Bucureștiului, devenită centru de artă și evenimente

Palatul Noblesse, prima construcție eclectică din istoricul București, se înalță ca o bijuterie arhitecturală și culturală. Monument istoric, acest edificiu remarcabil a fost construit în anul 1881 după planurile talentatului arhitect Alexandru Săvulescu, care a proiectat ulterior și prestigiosul Muzeu Național de Istorie al României. Casa a fost comandată de bancherul Ioan Pascu și a reprezentat prima lucrare a lui Alexandru Săvulescu după întoarcerea sa de la studiile încheiate la Paris.
În anul 1903, reședința a intrat în proprietatea renumitului bancher Leonid Berkowitz, moment în care a suferit modificări conform planurilor antreprenorului L. Schmid. Aici a locuit fondatorul băncilor Berkowitz după ce și-a predat afacerea copiilor săi. După moartea lui Leonid Berkowitz, fiul său, Max Berkowitz, a preluat casa și a transformat-o în sediul de protocol al băncii, fiind gazdă pentru întâlniri importante și discuții care au marcat viitorul afacerii. După moartea lui Max în 1936, casa a devenit ultimul sediu oficial al băncilor Berkowitz, între anii 1936 și 1939. Familia Berkowitz a emigrat în America, iar casa a fost redenumită Casa Pionierilor și Șoimilor Patriei până în anul 1989 , fiind cunoscuta si sub numele de Palatul Copiilor din sectorul 2.
Clădirea păstrează încă splendoarea sa arhitecturală și culturală de odinioară, fiind o mărturie vie a istoriei Bucureștiului cunoscut ca si „micul Paris „. Deși a avut mai mulți proprietari și a fost abandonată între anii 1989 și 2012, intrând în posesia mai multor bănci, aceasta a supraviețuit având încă elementele originale, precum tâmplăria interioară, stucaturile și sobele autentice, adevărate capodopere.

În anul 2012, Palatul Noblesse a intrat în posesia Noblesse Group. După un proces laborios și îndelungat de consolidare, restaurare și amenajare interioară sub conducerea atenta a familiei Preda, clădirea a devenit ceea ce este astăzi: unul dintre cele mai importante centre de design, artă și evenimente, un concept unic in Bucureștișsi Europa, obținând de-a lungul timpului mai multe recunoașteri și premii.
Palatul Noblesse reprezintă o îmbinare armonioasă între nostalgia trecutului și inovație. Rafinamentul și arta sunt principii regăsite în fiecare element al palatului. Înconjurată de o generoasă grădină boemă, această bijuterie arhitecturală ne poartă înapoi în vremuri apuse, oferindu-ne o oază de verdeață și evadare din cotidian chiar în inima Bucureștiului.

PALATUL NOBLESSE - VIZIUNE

Echipa Palatului Noblesse, adevărați maestri ai artei evenimentelor, se dedică creării unor experiențe memorabile într-o bijuterie arhitecturală, cu o eleganță desăvârșită, ce va rămâne în inima participanților ca o amprentă de neuitat.

PALATUL NOBLESSE - MISIUNEA

Misiunea noastră vizează fericirea și bunăstarea oamenilor cu care interacționăm, aducând plus valoare prin servicii la cele mai înalte standarde – atât pentru companii cât și pentru persoane fizice.

Evenimente speciale care reflectă dorința clientului, creând astfel momente memorabile

Evenimente corporate: workshop-uri, training-uri, conferințe, petreceri de companie, lansări de produs, gale și multe altele

Evenimente private: nunți, botezuri, aniversări

Prezentări și lansări de produse și/sau firme

Expoziții de artă și evenimente culturale

Ședințe foto comerciale și private într-o locație exclusivistă

Palatul Noblesse - Valori

”Oamenilor care ne trec pragul le spunem povestea minunată a acestei case, a etapelor grele și lungi pe care le-a trăit sub ochii noștri când, aproape distrusă complet, am luat-o și am îngrijit-o ca pe un om muribund. Și pereții ei vechi, dar falnici i-am consolidat să țină mult de acum încolo, i-am restaurat stucaturile vechi, dar pline de măreție, iar tâmplăria am curățat-o cu grijă să n-o doară lemnul din care a fost zamislită. Căci numai așa, această casă veche și-a păstrat și ultima suflare și astăzi am renăscut-o la viață. Dar ca o fată frumoasă, gata de pețit, i-am adus podoabe noi, din zilele noastre, căci cu grijă și mare documentare i-am adăugat stucaturi noi și pardoseli din marmură bine lucrată și ferestre noi la geamuri să intre soarele curios din fire, să vada cum arată frumusețea asta de casă! Și multe altele au mai fost făcute, căci mulți au fost cei care au lucrat cu sârguință la toate muncile grele, dar și la cele mai delicate până când, toate, cele peste 40 de încăperi și odăi să arate așa cum sunt astăzi.”LOREDANA PREDA, CO-PROPRIETAR PALATUL NOBLESSE & MANAGER GENERAL NOBLESSE GROUP

Sedinta foto la Palatul Noblesse
Povestea palatului - Palatul Noblesse
Povestea palatului - Palatul Noblesse