Evenimente de artă la Palatul Noblesse, aprilie 2023

Pe 27 aprilie, începând cu ora 19:00, Palatul Noblesse vă învită la o nouă expoziție de artă din seria Fusion Arts. În cadrul expoziției “Fusion Arts – Auzi, să mai vii să mă vezi!” vei descoperi un univers minimalist, strălucitor, mistic, transpus pe pânză și în versuri conceptual, simbolic, metaforic, ermetic și diafane transpuneri vestimentare, în cadrul spectaculos al Palatului Noblesse, care vă va transpune în timp și spațiu.

evenimente de arta la Palatul Noblesse

Evenimente de arta la Palatul Noblesse – Artistul este conductorul prin care Universul descarcă emoția, frumosul și lumina spre receptorul privitor, ascultător, cititor.

Expoziția de artă “Fusion Arts – Auzi, să mai vii să mă vezi!” cuprinde trei părți:

  • Expoziția de pictură semnată Ingrid Gheorghiulescu;
  • Lansarea cărții de poezie ”Auzi, să mai vii să mă vezi!” semnată Ingrid Gheorghiulescu și publicată sub egida Editurii Art Creativ;
  • Colecție capsulă kimonouri – Marie Sobriand by Mioara Stoenică.

Expoziție cu vânzare!

Fusion Arts – Auzi, să mai vii să mă vezi – Ingrid Gheorghiulescu

Prin colecțiile aduse în fața voastră prezint o retrospectivă a renașterii, a înnoirii, a timpului primordial și a timpului prezent, miza fiind aceea de a transmite emoția și echilibrul conceptual.

Toți avem timp pentru a ne opri o secunda și a observa, toți putem opri timpul în loc pentru a ne echilibra și a renaște. Nu este mâine, este azi și atunci încerc sa vă opresc privirea pentru un moment,  în universul meu, cu minimalismul cercurilor în “Return to Innocence”,  conceptualul celulei în “Fertility”, misticul japonez din “Ikigay” și “The journey of opium”, și natura “Ginkgo Biloba”.

Evenimente de artă – Auzi, să mai vii să mă vezi! –cel de al patrulea volum de poezie personal vine în completarea conceptului artistic total. Editoarea cărții, Daniela Toma, ne amintește în prefață: “Kandinski spunea, poate nu cu aceste cuvinte, că eforturile de a face lumea mai frumoasă sunt aceleaşi dintotdeauna, diferă doar modalităţile de a o face, desigur, şi rezultatele sunt diferite, aşa cum nicio fiinţă nu poate semăna, decât aparent, cu o alta … “.

Conceptualul vizual își regăsește rădăcinile în versurile prezentului volum cu lumea mea interioară și exterioara. ”Poezia, de fapt, e însăşi energia, ea singură poate uni spaţiul cu timpul şi acestea două cu individul, poate, are capacitatea de a păstra intacte legăturile dintre componenta spirituală şi cea psihologică, ambele intersectându-se, desigur, cu latura socială, fără de care nimic nu se poate” Daniela Toma.

Fusion Arts – Auzi, să mai vii să mă vezi – Marie Sobriand by Mioara Stoenică

Fără puterea de a schimba lumea din exterior, fiecare își poate crea, în schimb, în interior o lume fabuloasă, unică, cu poveștile, amintirile și visele lui… mereu altele. Am pornit de la ideea că îmbrăcămintea purtată în intertior este, ca și interiorul în sine, expresie intens personală care ne validează existența și potențialul de a fi diferiți. Astfel a prins contur o “lume”, îmbrăcămintea în stil couture pentru interior, care poate inspira un stil de viață cu farmec și fantezie.  Este un mod de a exprima lucrurile emoțional, dar și o limbă a esteticii, ușa care se deschide spre visare. Veritabilă tentație, un mare cadou pe care vi-l puteți oferi… lux autentic ce poate deveni imediat indispensabil!  Aceasta se traduce prin inspirație din lumea fascinantă a kimonourilor și nu numai, atingerea mătăsii într-o veritabilă relație senzorială cu corpul, prin voaluri ușoare, fluide și fine, moliciunea de spumă a bumbacului, tăieturi romantice, exotice… și neobișnuite, accesorii sofisticate și confort seducător. Astfel, inspirația se metamorfozează în ceva mai mult decât o piesă de îmbrăcăminte prețioasă, devine un mod de a fi, un fel firesc de a trăi viața în armonie, cu forța de a aduce rafinament și eleganță.

Creația, stilul epurat, identitatea puternică și prețiozitatea materialelor sunt valori care identifică universul colecției couture „Sweet Dreams”.

Combinația între prețiozitatea materialelor și stilul epurat, este caracteristica esențială a creației ”Marie Sobriand”. O creație adevărată se demonstrează în splendoarea simplității. Nu este nevoie de prea mult atunci când există o reală valoare artistică. Frumusețea este esența, este linia simplă „ca un gest” (Yves Saint Laurent), suficientă pentru a realiza o piesă spectaculoasă și fară vârstă.

Modelele exprimă pasiunea mea pentru frumusețea materialelor prețioase, delicatețea feminină, individualitate, călătorii, romantism ca și slăbiciunea pentru mirajul poveștilor cu “arome” și “gusturi”, mereu altele.

Modelele și cromatica au inspirații diverse: de la splendoarea Orientului până la eleganța fără vârstă a anilor de început de secol XX. Inspirația este fundamentală, dă piesei poveste, valoare, profunzime și o face atemporală, îi dă o nouă dimensiune, emană emoție. (Dar inspirația pentru produsul în sine vine, desigur, si dintr-o vreme când oamenii cultivau un stil de viață glamur. Astăzi, îmbrăcămintea de interior sofisticată și elegantă este și un tribut al unui “personaj-dandy” modern. Chiar și acasa el vrea să se simtă elegant și sexi.).

Fiecare piesă este o creație unică în întregime, individual lucrată în detaliu și cu mare grijă de artizani cu înaltă experiență, din materiale de cea mai bună calitate. Forma/croiala este fluidă, adaptabilă aproape oricărei forme de corp. Realizarea accesoriilor ca detalii de importanță deosebită, concentrează în egală măsură mult studiu în ce privește creația modelelor în sine și a combinațiilor de culori. 

în spate există  filozofia  luxului autentic și exclusiv care inspiră de fapt toate creatiile ”Marie Sobriand”.

Parteneri ai evenimentului:

Palatul Noblesse, Noblesse Group, Podgoria Valahă Cotești, PressHub, București Vechi și Noi, Press 4 News, București News.

Partajeaza acest articol