Sala Baroque, fermecatoare si rafinata

Descoperă palatul

Sala Baroque

Cea mai impunătoare cameră, denumită astfel după stilul predominat care o caracterizează, sala Baroque se ivește la capătul holului de la intrare.

În antichitate era uz comun tehnica personificării cu scopul de a da o înfățișare conceptelor abstracte, aducându-le mai aproape de specificul uman. Astfel s-au întâlnit în încăperile Palatului Noblesse zeitățile care reprezintă artele vizuale și auditive, surmontate de muzele ce simbolizează inspirația divină. Pentru a reda volum fictiv și profunzime de câmp a fost folosită tehnica pictorială denumintă „trompe d’oeil„ care figurează elemente arhitecturale în perspectivă. Senzația este unică, compoziția începe cu tablourile din holul central și continuă în tavanul din camera Baroque, ajungând la nori, într-un context idilic care ne aduce aproape de Eden.

Asemenea unor bijuterii valoroase, vechile stucaturi fragile și pe alocuri distruse, sunt readuse la viață după ce au fost curățate cu grijă, restaurate și suflate cu foiță de aur. Privirea urcă de la acestea și este captivată de pictura specială reprezentând o alegorie a artelor, tema artistică fiind firească, pentru o clădire care dorește să găzduiască evenimente artistice, muzicale sau vernisaje.

Un alt element special al acestei camere îl constituite pardoseala care are peste 5000 de piese de marmură, asamblate manual și care farmecă de la prima vedere și uimește prin împletirea neașteptată de culori și forme, concepută în oglindă cu tavanul salonului.

Frumoasă ca o piesă de muzeu, o sobă de o statură impozantă, restaurată cu mare măiestrie, veghează ca un martor secular din colțul său întreaga încăpere și cine știe câte povești de viață a auzit. Și ca totul să fie regal, exact ca într-o sală de bal de odinioara, un lampadar imens din cristale și bronz auriu, tronează în centru, scăldând în lumină întreaga încăpere, gata să își primească invitații. Și demne de ea să fie, am ales cu atenție doar piese de mobilier valoroase, pe stil baroc și empire, care să împodobească și mai mult această cameră principală.

Această sală poate fi închiriată pentru conferințe, cursuri, concerte, spectacole, evenimente private, corporate, mondene, etc. Are 0 suprafață de 45 de mp, cu o ieșire pe o terasă tip foyer cu suprafata de 12 mp. Dispune de sonorizare și retroproiector și comunică cu alte două camere dreapta – stânga. 

Special Moments That Live Forever