Sala Florence, o incursiune in stilul clasic florentin

Și pentru cei ce nu știu , tavanul a fost dărâmat  complet și placa grea din beton turnata să lege casa cât mai strâns . Și doar rozeta din centru păstrată și repusă apoi după ce lucrătura grea a fost  făcută și camera din nou acoperită. Dar nici pereții laterali nu au fost neglijați. La fel ca și vecinii lor au fost acoperiți cu plasa de fier, cămășuiți pe înțelesul meșterilor și tencuiți cu straturi de beton să-i facă rezistenți și siguri pentru generații . Că doar vorbim de o casă  care să dăinuie o eternitate  și multă lume aleasă sa se bucure la privirea ei .Cele mai multe stucaturi au fost realizate în această cameră pe stil Ludovic al XV-lea, atat pe tavan cât și pe pereții laterali.

Si pentru ca se numeste camera «Florence», mobilier din zona Florenta produs cu maiestrie de artizani italieni , imbraca frumos peretii albi , atat de diafani. Consola sculptata cu foita de aur vegheata deasupra de o oglinda impunatoare strajuieste peretele din fata camerei, chiar cind pasesti in ea. Iar cele doua nise in forma de scoica, au fost cladite din ipsos, facute si daramate, pana cand forma lor perfecta a fost acceptata. Iar aici isi gasesc locul doua statuete inalte, doua muze care vegheaza in liniste asupra locului acesta, plin de incantare. Si alte piese de mobilier si decoratiuni sunt puse cu grija in toate colturile sa dea un farmec aparte acestei camere care iti aminteste de frumoasa Italie. Dar cea mai valoroasa piesa si cea mai veche este soba verde din teracota, daramata si reconstruita piesa cu piesa, atat de frumoasa si impunatoare incat isi merita pe drept numele de amfitrioana acestei camere.

Aceasta camera dotata la fel ca si celelalte incaperi cu sisteme video si de sonorizare performante are o suprafata de 35 de mp.

Trimite solicitare

*toate campurile sunt obligatorii