Sala Baroque, fermecatoare si rafinata

 

Cea mai impunatoare camera, denumita astfel dupa stilul predominat care o caracterizeaza, camera «Baroque» se iveste la capatul holului de la intrare. În antichitate era uz comun tehnica personificării cu scopul de a da o înfățișare conceptelor abstracte, aducându-le mai aproape de specificul uman.

Astfel s-au întâlnit în încăperile «Palatului Noblesse» zeitățile care reprezintă artele vizuale și auditive surmontate de muzele ce simbolizează inspirația divină.

Pentru a reda volum fictiv și profunzime de câmp a fost folosită tehnica pictorială denumintă trompe d’oeil care figurează elemente arhitecturale în perspectivă.

Senzația este unică, compoziția începe cu tablourile din holul central și continuă în tavanul din camera Baroc, ajungând la nori, într-un context idilic care ne aduce aproape de Eden.

 

Sala Baroque- Decoruri extravagante pentru evenimente memorabile

 

Asemenea unor bijuterii valoroase, vechile stucaturi fragile si pe alocuri distruse, sunt readuse la viata dupa ce au fost curatate cu grija, restaurate si suflate cu foita de aur. Privirea urca de la acestea si este captivata de pictura speciala reprezentand o alegorie a artelor, tema artistică fiind firească pentru o clădire care dorește să găzduiască evenimente artistice, muzicale sau vernisaje.

 

Un alt element special al acestei camere il constituite pardoseala care are peste 5000 de piese de marmura asamblate manual si care farmeca de la prima vedere si uimeste prin impletirea neasteptata de culori si forme,conceputa in oglinda cu tavanul salonului .

Frumoasa ca o piesa de muzeu, o soba de o statura impozanta, restaurata cu mare maiestrie, vegheaza ca un martor secular din coltul sau intreaga incapere si cine stie cate povesti de viata a auzit. Si ca totul sa fie regal, exact ca intr-o sala de bal de odinioara , un lampadar imens din cristale si bronz auriu, troneaza in centru , scaldand in lumina intreaga incapere, gata sa-si primeasca invitatii . Si demne de ea sa fie, am ales cu atentie doar piese de mobilier valoroase , pe stil baroc si empire care sa impodobeasca si mai mult aceasta camera principala.

Aceasta sala poate fi inchiriata pentru conferinte, cursuri, concerte, spectacole, evenimente private, corporate, mondene, etc si are o suprafata de 45 de mp cu o iesire pe o terasa tip foyer cu suprafata de 12 mp.Dispune de sonorizare si retroproiector si comunica cu alte 2 camere dreapta -stanga . 

 

 

 

 

 

Special Moments that Live Forever!

Trimite solicitare

*toate campurile sunt obligatorii