Sobele originale sunt readuse la viata

Afectate de trecerea timpului, cele două sobe de teracotă
au fost readuse la viață

Unele dintre cele mai importante piese prezente în interioarele Palatului Noblesse sunt cele două sobe din cermaică, elemente de mare valoare, pentru doua din camerele de la parter. Datând de la 1881, aceste sobe au fost produse în Germania și erau folosite pentru a încălzi încăperile cu ajutorul păcurei. În zilele noastre ele au un scop doar decorativ și o importantă valoare arhitecturală.
La fel ca și casa, cele două sobe au fost afectate de trecerea timpului, însă cu multă pricepere, răbadre și migală li s-a redat strălucirea de altă dată.
Demontate bucată cu bucată, aceste sobe parcă se transformau într-un morman de cărămizi vechi, colmatate și acoperite de pulbere veche de cărbune ars și fum. Fiecare bucată a fost spălată cu grijă ca un prunc abia născut, apoi au fost numerotate, după care au fost lăsate să se odihnească timp de câteva luni, pînă când s-au așezat una peste alta, fiecare în colțul ei de cameră, fiind astfel readuse la viață, mai frumoase și mai strălucitoare. Procesul acesta a fost posibil cu ajutorul unor meșteri iscuți, cu experiență în domeniul restaurării sobelor foarte vechi, ce au reușit să le redea farmecul inițial și să le confere o nouă viață. Atelierele meșterilor au fost amenajate în curtea Palatului Noblesse.
În sala Baroque, mândră ca o amfitrioană, întâlnim o sobă din teracotă albă cu inserții verzi și roșii, iar sala Florance, ne întâmpină cu o sobă de o eleganță specială, având culoare verde și fiind decorată cu struguri și viță-de-vie.