Fierul forjat, un element al elegantei

Palatul Noblesse – Fierul Forjat
Un element al eleganței care înfrumusețează orice decor

Fierul forjat este un material cu o istorie bogată, care a fost utilizat de-a lungul secolelor pentru a crea lucrări artistice și structuri durabile. Cu o capacitate unică de a fi modelat în forme complexe și o rezistență remarcabilă, acest material a devenit o alegere populară în arhitectură și design interior.
În arhitectură, fierul forjat este adesea folosit pentru a crea elemente decorative sau structurale. Balustradele, balcoanele, porțile și grilajele sunt doar câteva exemple de elemente arhitecturale care pot fi realizate din fier forjat. Capacitatea sa de a fi modelat în forme diverse îl face ideal pentru a adăuga detalii ornamentale unice clădirilor și peisajelor urbane.
În designul de interior fierul forjat este folosit pentru a adauga o notă de eleganță sofisticată cu accente un pic dramatice. La interior fierul forjat poate fi folosit pentru realizarea balustradelor, a ramelor pentru oglinzi, a lustrelor, a anumitor piese de mobilier si nu numai.

Un adevărat element de noblețe adăugat Palatului Noblesse, îl reprezintă fierul forjat și piesele de artă, care au fost realizate din acest material. Reședința Berkowitz avea un gard împrejmuitor și o poartă de mare expresivitate artistică. El face corp comun cu marchiza aflată deasupra intrării principale și cu balustrada balcoanelor.
Pergola aflată desupra ușii de la intrare și balustradele balcoanelor erau realizate din fier forjat. Acestea au fost demontate, curățate și recondiționate, astfel au recăpătat strălucirea de altă dată.
Gardul existent aflat într-o stare avansată de degradare și incomplet s-a înlocuit cu unul nou, dar reprodus de către arhitecții Noblesse Group, dupa modelul original, adăugându-se felinare decorative și automatizare la porți.