Documentar Palatul Noblesse – Lifestyle Palace

Palatul Noblesse este o clădire monument istoric, construită în anul 1881 după planurile celebrului arhitect Alexandru Săvulescu, fiind prima construcție eclectică din centrul istoric al capitalei. Clădirea reprezintă o adevărată bijuterie arhitecturală și culturală a Bucureștiului, acoperind 135 de ani de existența reprezentativă.
Palatul Noblesse a cunoscut mai multe perioade istorice, de la frumusețea aristocrată a perioadei Berkowitz, la Palatul Pionierilor și Soimilor Patriei din sectorul 2 din perioada naționalizării, la perioada postcomunistă și de abandon până în 2012.
În anul 2012 intră în posesia Noblesse Group, deținător a mai multor branduri, care activează în domeniul designului interior și al industriilor culturale.
După un proces complex de consolidare, restaurare a elementelor originale, amenajare interioară și exterioară, clădirea devine ceea ce este astăzi: unul dintre cele mai importante centre de cultură, artă și design, un concept unic în Europa.
Proiectul realizat de Noblesse Interiors și Noblesse Ptojects este o incursiune în nenumărate perioade și stiluri: de la stilul baroc, Ludovic al XV-lea și al XVI-lea, Rococo, întâlnite la parterul clădirii, la alte stiluri reprezentative la etaj (art deco, victorian, neoclasic, contemporan) la stilul industrial și design în demisolul și subsolul clădirii, care adăpostesc birourile Noblesse Group și Biblioteka Hub.
În acest spațiu au fost combinate armonios piese de mobilier și decorațiuni de la diferiți producători de top, reprezentați de Noblesse Interiors, alături de lucrări de artă, creând interioare cu adevărat exclusiviste și valoroase.
Aflați întreaga poveste în documentarul de mai jos.