Caramida veche de peste 100 de ani restaurata cu migala

În cazul restaurării cărămizilor trebuie amintite lucrările pe elementele de fundație și zidărie. Recuperarea structurii originale de cărămidă nu a fost ușoară în condițiile deteriorarilor cauzate de cutremure și umiditate sporită pe de o parte și umplerii unor camere din subsol cu pământ, pe de altă parte.

În timpul șantierului de consolidare și intervenții de restaurare pe zidăria interioară și fundații, pentru decopertarea și uscarea fundațiilor mai ales, au fost descoperite noi încăperi în subsol, de care nu se știa înainte de deschiderea șantierului. 

Caramida veche de peste 100 de ani restaurata cu migala - Palatul Noblesse

Nu se știe motivul acestei umpleri, petrecută foarte probabil după anii 1945-1950, cum s-a mai intampat și în alte cazuri din Centrul Vechi, mai ales. Un răspuns ar putea fi legat de panza freatică, fluctuantă uneori, din cauza trecutului acestei zone, străbătută de apele Bucureștioarei în drumul acesteia către Dâmbovița. Strada Sfinților este în linie dreaptă către fostul lac al sutului, de la Carvasara, și care se află în spatele actualului spital Colțea, unde s-a aflat în secolul al XIV-lea și al XV-lea, primul obor de vite, târg al Moșilor.