Povestea Palatului

“Palatul Noblesse: Povestea unei reședințe boierești din centrul Bucureștiului, devenită centru de arta si evenimente.”

Prima construcție eclectică din București, Palatul Noblesse este o clădire monument istoric, construită în anul 1881 după planurile arhitectului Alexandru Săvulescu (același arhitect care proiectează și Muzeul Național de Istorie al României). Casa este comanda bancherului Ioan Pascu si este prima constructie realizata de Alexandru Savulescu dupa ce se intoarce de la studiile terminate in Paris.

Reședința va intra în proprietatea renumitului bancher Leonid Berkowitz începând cu anul 1903, când va fi modificată după planurile antreprenorului L.Schmid. Aici locuiește cel care este fondatorul bancilor Berkowitz dupa ce preda afacerea copiilor sai. Dupa moartea lui Leonid Berkowitz, fiul sau, Max Berkowitz preia casa si o transforma in sediul de protocol al bancii, aici avand loc toate intalnirile importante si discutiile care au marcat viitorul afacerii. Dupa moartea lui Max, in 1936, casa devine ultimul sediul oficial al bancilor Berkowitz, intre 1936 si 1939. Familia Berkowitz emigreaza in America iar casa devine Casa Pionierilor si Soimilor Patriei pana in 1989.

Clădirea reprezintă o adevărată bijuterie arhitecturală și culturală a Bucureștiului. Deși a avut mai mulți proprietari și a fost abandonată din 1989 până în 2012. se păstrează într-o stare bună, elementele originale (tâmplăria interioară, stucaturile și sobele adevărate capodopere) nefiind distruse de trecerea timpului.

În anul 2012 intră în posesia Noblesse Group. După un proces lung și anevoios de consolidare, restaurare și amenajare interioară, clădirea devine ce este astăzi unul dintre cele mai importante centre de cultură, artă și design.

Palatul Noblesse- Imbinarea nostalgiei unei ere de mult apusa cu elemente inovatoare din prezent

Rafinamentul si luxul sunt criterii pe care le regasim in toate elementele companente ale palatului. Inconjurat de o gradina boema generoasa, Palatul Noblesse, ne transpune in vremurile de odinioara, bucurandu-ne de o oaza de verdeata in inima Bucurestiului.

Cei pasionați de cultură și tradițiile secolului XIX se pot regăsi într-un ambient ce va părea extras realmente din acea perioadă. Oameni de afaceri, personalități ale momentului și persoane care apreciază bunul gust, cultura, luxul, rafinamentul și confortul găsesc la Palatul Noblesse cadrul perfect pentru Bucureștiul de altădată.

Particularitatea și specificitatea prezentului se îmbină perfect cu stilul boem, degajat și încantător în egală măsură, caracteristic secolului XIX.

VIZIUNE

“Sa cream evenimente memorabile a caror amprenta sa dureze pentru totdeauna intr-o cladire de poveste, incarcata de istorie si unica in Europa. Noi, echipa Palatului Noblesse, prin experienta cumulata si invatare continua, vom dezvolta concepte de evenimente speciale care vor dura pentru totdeauna!”

MISIUNE

Misiunea noastra vizeaza fericirea si buna starea oamenilor cu care interactionam, aducand plus valoare prin servicii la cele mai inalte standarde – atat pentru companii cat si pentru fizice:

  • Evenimente speciale care reflecta dorinta clientului, creand astfel momente memorabile;
  • Evenimente corporate:workshopuri, traininguri, conferinte, petreceri de companie,gale etc ;
  • Evenimente private: nunti, botezuri, aniversari;
  • Prezentari de produse;
  • Expozitii de arta;
  • Sedinte foto comerciale si private intr-o locatie exclusivista;

“Special Moments That Live Forever”

VALORI

ECHIPA

Suntem un colectiv unit în care ideile înfloresc și scot la iveală tot ce este mai bun din noi. Ca si echipă, ne completăm reciproc prin diversitatea cunoștiințelor, experienței și competențelor noastre pentru a atinge excelenta în ceea ce facem.

PASIUNE

Suntem mereu alaturi de clientii nostri cu dedicatie și implicare, iubim ceea ce facem si acest lucru se reflecta cu emotie in toate evenimentele noastre.

PROFESIONALISM

Echipa noastră este formată din specialiști care se dezvolta permanent pentru a depăși toate provocările. Credem cu tărie că doar printr-o dezvoltare continuă, suntem capabili să evoluam si sa oferim excelenta in tot ceea ce facem.

ETICA

Ne angajam să oferim cele mai bune soluții și să ne respectam intotdeauna angajamentele cu seriozitate si integritate.

ASIGURAREA CALITATII

Serviciile noastre respecta intotdeauna standarde inalte si autentice

CREATIVITATE SI INOVATIE

Credem in creativitate, puterea de a inova si a ne dezvolta continuu, fiind parte din creatie, intr-o lume mai frumoasa, in care valorile adevarate ne definesc ca oameni.

RESPONSABILITATE SOCIALA

Pretuim mostenirea si diversitatea noastra culturala, sustinem cu ardoare protejarea si valorificarea patrimoniului nostru cultural , mediul inconjurator si mama Planeta cu simt profund de responsabilitate sociala.

Oamenilor care ne trec pragul le spunem povestea minunata a acestei case, a etapelor grele si lungi pe care le-a trait sub ochii nostri cand, aproape distrusa complet, am luat-o si am ingrijit-o ca pe un om muribund. Si peretii ei vechi, dar falnici i-am consolidat sa tina mult de acum incolo, i-am restaurat stucaturile vechi, dar pline de maretie, iar tamplaria am curatat-o cu grija sa n-o doară lemnul din care a fost zamislită. Caci numai așa, aceasta casa veche si-a păstrat si ultima suflare si astazi am renascut-o la viata. Dar ca o fata frumoasa, gata de petit , i-am adus podoabe noi, din zilele noastre, caci cu grija si mare documentare i-am adaugat stucaturi noi si pardoseli din marmura bine lucrata si ferestre noi la geamuri sa intre soarele curios din fire sa vada cum arata frumusetea asta de casa! Si multe altele au mai fost facute, caci multi au fost cei care au lucrat cu sarguinta la toate muncile grele, dar si la cele mai delicate pana cand, toate, cele peste 40 de incaperi si odai sa arate așa cum sunt astazi.

Loredana Preda, CEO Group Noblesse