Sala Florence, o incursiune in stilul clasic florentin

Sala Florence reprezintă o incursiune în stilul clasic florentin. Sala păstrează o parte din stucaturile originale, completate cu o serie de stucaturi noi în stil Ludovic al XV-lea.

Din sala Baroque, prin usa larg deschisă în stânga, se zărește o cameră atât de diafană, sala Florence, îmbrăcată într-o culoare caldă de crem, având pardoseala realizată din marmură în nunațe de alb și crem, ce se împletesc armonios ca o tablă de șah. Tavanul încărcat de stucaturi a fost lasat alb și doar patina aurie și pe alocuri argintie îi conturează formele fine ale stucaturilor. Pentru cei ce nu știu tavanul acestei săli a fost dărmat complet și s-a turnat o placă grea pentru rezistență. A fost păstrată rozeta din centrul tavanului, repusă la locul ei după ce s-au terminat lucrările de consolidare. Cele mai multe stucaturi au fost realizate pe stilul Ludovic al XV-lea, stucaturi care îmbracă atât tavanul, cât și pereții laterali. De asemenea, pereții acestei săli au fost îmbogățiți cu două nișe realizate din ipsos, ce dau senzația de profunzime.
Cea mai valoroasă piesă și cea mai veche este soba verde din teracotă, dărâmată și reconstruită piesă cu piesă, atât de frumoasă și impunătoare, încât își merită pe drept numele de amfitrioana acestei camere.
Și pentru că se numește sala Florence, mobilier din zona Florența produs cu măiestrie de artizani italieni, îmbracă frumos pereții albi, atât de diafani. Consola sculptată cu foiță de aur vegheată deasupra de o oglindă impunătoare, străjuiește peretele din fața camerei.

Această sală poate fi închiriată pentru conferințe, cursuri, concerte, spectacole, evenimente private, nunți, botezuri, aniversări, evenimente corporate, evenimente mondene, lansări, filmări și multe altele. Are o suprafață de 32 de mp și poate acomoda până la 30 persoane. Dispune de videoproiector, ecran, flipchart, aer condiționat, Wi-Fi.

Stucaturi – originale
Tocăria – originală
Soba din teracotă verde – originală
Pardoseala – marmură în combinație de alb și crem, un joc geometric realizat prin tehnica ”water-jet”
Opere de artă – artiști contemporani, portofoliu Fusion Arts
Piese de mobilier – portofoliu Noblesse Interiors

Atunci când vine vorba de organizare de evenimente în București, Palatul Noblesse oferă, pe lângă un cadru versatil, o gamă completă de servicii precum: event manager dedicat, design de eveniment, meniuri personalizate, aranjamente florale, servicii foto – video, entertainment, tur ghidat al palatului, închiriere pian de la 1800, recondiționat și în perfectă stare și multe altele.
De asemenea, organizăm evenimente din cele mai diverse, de la expoziții de artă și târguri, la evenimente private și evenimente corporate, dar și evenimente caritabile.