Vernisaj Alexandra Jicol

„Autour Du Monde, De La Source, De Retour A La Source”

Pe data de 23 septembrie a avut loc Expozitia: „Autour Du Monde, De La Source, De Retour A La Source” (În Jurul Lumii De La Sursă, Înapoi La Sursă „); „28 Art Project 2019”. Aceasta a fost gazduita de Palatul Noblesse, un important centru cultural. Actiunea a fost sustinut si de agentia de arta Fusion Arts.

Alexandra Jicol este o artista renumita la nivel internatioanal. Ea a parasit tara in urma cu 16 ani si si-a petrecut o buna parte din timp in Amercia si Japonia. A avut expozitii peste tot in lume si a bucurat prin arta ei inimile a mii de oameni.

Expozitie de arta japoneza

Pasiunea sa pentru Japonia se reflecta si in operele ei care sunt lucrate cu multa grija si delicatete.  Proiectul a fost inspirat din calatoriile sale in jurul lumii, din experienta profesionala si spirituala.

Inspiratia sa are la baza artele traditionale japoneze: SHODO (caligrafia japoneză), CHADO (ceremonia ceaiului), arta Kimonoului, peisajele japoneze, culori, cultura si spiritualitate. Cele 28 de lucrari de arta au ca suport WASHI, hartia traditionala japoneza manuala fina, care este o opera de arta in sine.

Alexandra Jicol a sustinut un discurs emotionant in fata admiratorilor sai. Aceasta a vorbit despre proiectul „28 Art Project 2019” si calatoria sa ca artist. Consilierul Japoniei,Takahiko Watabe,  a sustinut de asemenea un discurs.

Arte traditionale japoneze

Vernisajul s-a continuat cu ceremonia ceaiului, ritual traditional japonez. Grupul a fost format din memebrele Chado Urasenke Tankokai Romania Luminis. Cele 3 domnisoare erau imbracate in costume traditionale japoneze. Ceremonia ceaiului a reflectat rabdarea si delicatetea poporului nipon.

Valentin Vasiliu si Valentin Codescu de la Opera Bariton ne-au incantat cu talentul lor. Valentin Vsiliu ne-a impresionat la expozitie cu vocea sa puternica si profunda iar Valentin Codescu prin notele jucause ale pianului.

Expozitia este deschisa publicului de pe 23 septembrie pana pe 24 septembrie, la Palatul Noblesse, Strada Sfintilor, Nr.7., orrele 10:00-18:00.