Lansare de carte: Mirela Retegan – „Dincolo de parenting și teorii. Provocările părintelui de azi”, septembrie 2022

Mirela Retegan

Miercuri, 28 septembrie, am avut onoarea să găzduim o nouă lansare de carte. De data aceasta, în prim plan a fost Mirela Retegan, creatoare fenomenului ”Gașca Zurli”, care a lansat o nouă carte – „Dincolo de parenting și teorii. Provocările părintelui de azi”. La eveniment au participat zeci de vedete din showbiz-ul autohton, cât și personalități marcante din diferite domenii de activitate.

Mirela Retegan își lansează noua carte la Palatul Noblesse

În noua sa carte, Mirela Retegan vorbește despre provocările cu care se confruntă părinții în creșterea copiilor, iar la bază sunt subiectele pe care le-a dezbătut în cadrul emisiunii de radio, pe care Mirela o realizează împreună cu psihologul Gáspár György.
În „Dincolo de parenting și teorii. Provocările părintelui de azi”, autoarea precizează că „această carte este despre o mamă ca toate mamele din România. Care a făcut aproximativ aceleași greșeli pe care le facem toți și faţă de părinții noştri, și faţă de copiii noştri. Care a lăsat deoparte orice urmă de ridicol, orice frică de judecata lumii și și-a pus pe masa discuțiilor fragmente din viaţă.”
Pentru acestă carte, Mirela Retegan a pus cap la cap răspunsuri la întrebările pe care le-a primit de la părinți, oferind în același timp soluții la problemele cu care aceștia se confruntă în viața de zi cu zi.
„Am inițiat acest proiect pentru că nu cred în părinți perfecți, dar cred în părinți care încearcă să fie cât mai buni pentru copiii lor, care luptă în fiecare zi pentru a nu repeta greșelile părinților lor. Pentru că nu doar copiii cresc de la o zi la alta, ci și noi, adulții, creștem odată cu ei. Și, uneori, procesul nostru de creștere e dificil, presărat cu întrebări pentru care nu avem răspuns. Sper că această carte vă va răspunde la o parte din întrebări și vă va oferi curajul să deveniți părinți-soare care cresc copii-lumină”, ne-a spus Mirela Retegan.
În sălile festive ale Palatului Noblesse, Mirela a invitat numeroase persoane între care: Amalia Enache, Paula Herlo, Florentina Gherghiceanu, Anna Lesko, Florentina Opriș, Magicianul Robert Tudor și multe personalități care activează în domenii precum psihologie, psihoterapie, parenting și lifestyle.
„Plină de întrebări și la fel de multe răspunsuri, cartea nu se vrea a fi un ghid de bune practici. Este mai cu seamă o invitație la dialog! Unul în care doi oameni, cu propriile povești de viață, îi invită pe mulți alți oameni să privească existența umană din alte perspective”, precizează Gáspár György, psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu.
Cartea o găsiți pe Bookzone, iar ca să vă faceți o idee despre cum a fost acest eveniment, vă invităm să vizitezi acest link.
Palatul Noblesse, clădire istorică construită la 1881 de către celebrul arhitect Alexandru Săvulescu, cel care și-a pus semnătura și pe clădirea Muzeului de Istorie a României, a devenit în 2014 Centru de Artă și Evenimente, un concep unic în Europa de SE. De atunci găzduim cu succes numeoase evenimente culturale, care ne fac onoare.
Lansările de carte au devenit un obicei frumos, care ne aduce mereu oameni frumoși, care au ceva de spus în domeniul lor.
Atunci când plănuiești o lansare de carte, oprește-te la Palatul Noblesse, palatul din inima orașului. Sălile sunt versatile, dotate cu sistem de sonorizare, videoproiector și ecran, aer condiționat și pot găzdui, pentru genul acesta de eveniment, până la 200 de persoane.