Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Eminescu, Eternul Phoenix

5 noiembrie 2020

Eminescu

 

Asociația ANCE EUROPE a organizat în data 28 ianuarie 2018 la Palatul Noblesse din București evenimentul cu titlul “Eminescu, eternul Phoenix”. Evenimentul este parte a proiectului „Bătrânul Phoenix” – simboluri ale imaginarului eminescian în muzica românească”, proiect realizat cu Ministerul Culturii si Identității Naționale, care își propune să deschidă o dezbatere contemporană cu privire la influența poeziei eminesciene asupra muzicii românești, cu preponderență folk si rock, din anii șaizeci și până astăzi.

Evenimentul a fost însoțit și de o prezentare multimedia constând in proiecții audio-video din spectacole și concerte pe versuri de Mihai Eminescu ale principalelor formații rock si pop, precum și în proiecția unui montaj de filme de animație inspirate din volumul “Cantafabule” al formației Phoenix.
Punctul culminant al serii a fost recitalul sustinut de către formația Phoenix în componența actuală în cadrul căruia s-au cântat piese pe versuri de Mihai Eminescu (de exemplu „Scrisoarea a III-a” sau “Un Phoenix e o pasăre-n vechime”), precum și piese mai puțin cunoscute publicului larg cum ar fi “Cantec-Lu Cucuvesaua-lliei”. Invitatul special al serii a fost muzicianul Stelu Enache care a mai colaborat cu formația și în cadrul altor evenimente aniversare.

Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă neconvențională ce reconstituie confortul Bucureștiului de la începutul secolului XX.

Palatul Noblesse – Lifestyle Palace se dovedeste a fi alegerea perfecta pentru evenimentul dumneavoastra, fiind un spatiu dedicat elegantei clasice, impunator si fascinant prin fiecare detaliu architectural care se gaseste in salile sale, dar unde tehnologia moderna a fost integrata perfect.

In cazul in care considerati inchirierea locatiei pentru evenimente corporate exclusiviste,  Palatului Noblesse, locatie evenimente exclusiviste, va pune la dispozitie sali workshop, sali cursuri, sali conferinte, sali nunti exclusiviste, sali botezuri exclusiviste, sali petreceri private, sali lansari, dar si sali sedinte foto, fiind o locatie cladire istorica situata in centrul Bucurestiului.

Details

Date:
5 noiembrie 2020
Event Categories:
,

Venue

Palatul Noblesse
Str. Sfintilor, nr. 7, Sector 2
Bucuresti,021064Romania
+ Google Map
Phone
+40749232311
View Venue Website

Organizer

Palatul Noblesse
Phone
+40749232311
Email
event.manager@palatulnoblesse.ro
View Organizer Website