Concert caritabil – Recital de pian susținut de Alina Brică – septembrie 2022

Într-o seară liniștită de toamnă, Palatul Noblesse a găzduit un concert caritabil, un recital de pian susținut de pianista Alina Brică.

Concert caritabil la Palatul Noblesse

Muzica exisă peste tot, în toate culturile și sub toate formele și ne permite să stabilim o conexiune cu ceilalți, care în alte circumstanțe nu ar fi existat.

Recitalul de pian susținut de Alina a reprezentat un omagiu adus celor care au decis să-și ofere sprijinul inițiativei #NoiFacemUnSpital – construcția Spitalului de Copii de la Marie Curie. Participarea la eveniment înseamnă o donație pentru Spital – cel mai ambițios proiect al societății civile din România.

Despre inițiativa #NoiFacemUnSpital a Asociației Dăruiește Viață

”Cel mai vizibil proiect al nostru este reconstrucția Spitalului Marie Curie pentru ca toți copiii din România cu boli grave să primească aceeași îngrijire ca în vestul Europei. Suntem peste 350.000 de persoane fizice și peste 5.600 de companii și, împreună, construim Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. Împreună arătăm că se poate.

Până în acest moment am finalizat structura primei clădiri și se lucrează la instalații, compartimentare și design interior și exterior. Aceasta va găzdui prima secție de Radioterapie pentru copii din România, secțiile de oncologie, chirurgie, neuro-chirurgie, Blocul Operator (5 săli de operație) și Secția de Terapie Intensivă și are o suprafață de aprox. 12.000 mp (9 niveluri). În paralel, lucrăm la planurile pentru cea de-a doua clădire care va găzdui restul secțiilor Spitalului Marie Curie pentru a oferi aceleași condiții de tratament de secol XXI tuturor copiilor internați aici.”

Despre Alina Brică

Alina este un om cu suflet frumos, delicată, dar în același timp foarte puternică. Lucreză într-o multinațională, în cadrul departamentului financiar, ceea ce îi conferă stabilitate și încrederea de care are nevoie pentru a compune piese și a le aduce în fața publicului.

Alina provine dintr-o familie de muzicieni, care a condus-o pe acest drum frumos, în care pianul s-a dovedit a fi cea mai potrivită alegere. Însă, ca orice tânăr rebel, a vrut să încerce și alte domenii de activitate. A urmat o perioadă petrecută peste mări și țări, timp în care s-a alăturat unei companii aeriene foarte mari, ocupân poziția de însoțitor de bord. Nevoia de adrenalină a continuat, motiv pentru care s-a alăturat unei echipe mixte de hochei, pentru că da, îi place foarte mult să patineze, iar după ce și-a rupt pe rând ambele mâini, după ce a trecut prin operații lungi și complicate, a decis să revină la prima ei dragoste, pianul, iar prin intermediul concertelor si-a dorit să ajute și să contribuie la bunăstarea celor din jurul ei.

Mișcată de dramele pe care le trăiesc anumite familii, care se văd nevoite să își vând tot, în încercarea de aș salva copiii bolnavi, apelând la serviciile clinicilor din afara țării, Alina a decisă să ajute, așa cum poate și știe cel mai bine, prin intermediul unui concert caritabil. 

Zeci de oameni s-au alăturat inițiativei Alinei, care au ajutat-o să își îndeplinească obiectivele și să transforme o dorință în realitate.

Alina ne-a încântat auzul și sufletul cu piese celebre scrise de mari compozitori ai lumii, cum ar fi Frederic Chopin, Seghei Prokofief, Claude Debussy, Eduard Grieg și Tudor Ciortea. Piesele au fost interpretate cu măiestrie la pianul vechi de la 1881, pe care Palatul Noblesse îl are expus în Sala Baroque.

A fost mai mult decât un concert. A fost emoție, forță, delicatețe și dăruire. A fost grijă față de aproape și de a oferi o șansă tuturor.

Palatul Noblesse s-a alăturat Alinei, găzduind cu mândrie și respect acest concert caritabil. Ne-am simțit onorați că ne-a ales și ne-am bucurat pentru ea și pentru reușita ei.

Concert caritabil - Recital de pian susținut de Alina Brică - septembrie 2022 - Palatul Noblesse
Concert caritabil - Recital de pian susținut de Alina Brică - septembrie 2022 - Palatul Noblesse
Concert caritabil - Recital de pian susținut de Alina Brică - septembrie 2022 - Palatul Noblesse
Concert caritabil - Recital de pian susținut de Alina Brică - septembrie 2022 - Palatul Noblesse