Sala Florence, o incursiune in stilul clasic florentin

Descoperă palatul

Sala Florence

Sala Florence reprezintă o incursiune în stilul clasic florentin. Sala păstrează o parte din stucaturile originale, completate cu o serie de stucaturi noi în stil Ludovic al XV-lea.

Și pentru cei ce nu știu, tavanul a fost dărâmat  complet și placa grea din beton turnată să lege casa cât mai strâns. Și doar rozeta din centru păstrată și repusă apoi după ce lucrătura grea a fost  făcută și camera din nou acoperită. Dar nici pereții laterali nu au fost neglijați. La fel ca și vecinii lor au fost acoperiți cu plasă de fier, cămășuiți pe înțelesul meșterilor și tencuiți cu straturi de beton, să-i facă rezistenți și siguri pentru generații. Că doar vorbim de o casă care să dăinuie o eternitate  și multă lume aleasă sa se bucure la privirea ei. Cele mai multe stucaturi au fost realizate în această cameră pe stil Ludovic al XV-lea, atât pe tavan cât și pe pereții laterali.

Și pentru ca se numeste sala Florence, mobilier din zona Florența produs cu măiestrie de artizani italieni, îmbracă frumos pereții albi, atât de diafani. Consola sculptată cu foiță de aur, vegheată deasupra de o oglindă impunatoare, străjuiește peretele din fața camerei, chiar când pășești în ea. Iar cele doua nișe în formă de scoică, au fost clădite din ipsos, făcute și dărămate, până când forma lor perfectă a fost acceptată. Iar aici își găsesc locul două statuete înalte, doua muze care veghează în liniște asupra locului acesta, plin de încântare. Și alte piese de mobilier și decorațiuni sunt puse cu grijă în toate colțurile, să dea un farmec aparte acestei camere, care îți amintește de frumoasa Italie. Dar cea mai valoroasă piesă și cea mai veche este soba verde din teracotă, dărămată și reconstruită piesă cu piesă, atât de frumoasă și impunătoare, încât își merită pe drept numele de amfitrioana acestei camere.

Sala Florence este dotată, la fel ca și celelalte încăperi, cu sisteme video și de sonorizare performante, are o suprafață de 35 de mp.

Special Moments That Live Forever